Általános

Nem csak a sztrapacska mesés

Szlovákiáról magyar honfitársaink többségének a Tátra, az Aranyfácán sör, és a Deli csoki jut eszébe, ínyenceknek és haspókoknak esetleg még a knédli és a sztrapacska. „Szomszédos ország, bármikor átugorhatunk.” – felkiáltással a nyaralását tervező magyar turista szeme tovasiklik a szlovák idegenforgalmi ajánlatokon, és inkább valami eget rengetően távolira és exkluzívra vágyik. Nem is gondolná, hogy mindez egy karnyújtásnyira van tőle. Vegyük példának az északi határtól néhány tíz kilométerre fekvő Kistapolcsányt, ahol -többek között- európai bölénycsapatot figyelhetünk meg természetes környezetében.

Bővebben: Nem csak a sztrapacska mesés

Civil szervezetek 1% támogatása

A személyi jövedelemadónk egy százalékáért valóságos verseny dúl a civil szervezetek és az egyház között. Semmiképpen sem pejoratív értelemben használjuk a „verseny dúl” kifejezést, hiszen egy világbajnokságon is versengenek egymással a résztvevők, mégsem gondolja senki, hogy ezzel megsértenének valamilyen morális elvet. Ezek a szervezetek inkább tisztában vannak azzal, hogy az állam nem tud annyi pénzt biztosítani bizonyos tevékenységekre, amennyit kellene.

Bővebben: Civil szervezetek 1% támogatása

Az elégedett élet titka

Találja meg célértékeit!

Család és karrier – a társadalom által talán legfontosabbnak ítélt értékek ezek. Hogy az Ön életét melyik vezérli – egyik vagy másik, esetleg mindkettő –, azt Ön dönti el. A lényeg, hogy boldog legyen.

Bővebben: Az elégedett élet titka

Életjáradék baleseti kártérítésnél

Egy baleset gyakran nem csupán néhány napos kellemetlenséget, például kórházi lábadozást és pár hét munkaképtelenséget okoz. Néha a vétlen áldozat hosszabb időre kiesik a munkából, sőt az is előfordulhat, hogy a baleset nyomán olyan egészségkárosodás lép föl, amely egy életen át elkíséri. Ilyen esetekben az egyösszegű baleseti kártérítés nem nyújt megfelelő kárpótlást, így lehetőség van életjáradék kérésére is. A baleseti kártérítések vagyoni és nem vagyoni formájában is előfordulhat életjáradék megállapítása, amely szólhat meghatározott időre, határozatlan időre vagy akár életünk végéig is.

Bővebben: Életjáradék baleseti kártérítésnél

Egyszer volt, hol nem volt: egyszervolt.hu!


Mára a kicsik világából a könyvet kiszorította a televízió, holnapra a televíziót szoríthatja ki a számítógép. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen behatásokkal találkoznak "a hálón", hiszen ezekből az élményekből szűrik le tapasztalataikat.

Bővebben: Egyszer volt, hol nem volt: egyszervolt.hu!

Keresés a blogban

Ki olvas minket?

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi