Bulvár

Besson és Reno – a nagy találkozás

Az egyszerű nézőnek gyakran úgy tűnik, a nagy alkotó párosok szükségképpen találkoztak. Másképp nem is lehetne, minthogy Stannak Pan a párja, Starsky Hutchcsal nyomoz, Luc Besson pedig legfontosabb filmjei legfontosabb szerepére Jean Renó-t kéri fel.

A két művész együtt dolgozott már a Nagy kékségben, a Leon, a profiban, és most legutóbb a Wasabi című vígjátékban is. Hogy a valóság ennél jóval prózaibb tud lenni, azt maga a rendező árulja el.

Régen történt, 1981-ben, de egészen pontosan tudom, hogyan figyeltem fel Jeanra – nevet Luc Besson. – Már csak azért is, mert egyáltalán nem figyeltem fel rá. Az akkori barátnőm hívta fel rá a figyelmemet: méghozzá úgy, hogy valahol hallotta a hangját, és egészen beleszeretett. Állandóan arról áradozott, hogy micsoda izgalmas, férfias, érzéki hangja van ennek a színésznek.

És ezzel úgy feldühített, hogy utánanéztem, ki ez. Megnéztem, döntöttem: vele fogok dolgozni! És tessék: az akkori barátnőm azóta háromgyerekes duci családanya, Provance-ban él a családjával, én meg még mindig Jean Renó-val dolgozom. Már tudom is, mi lesz a Wasabi utáni közös munkánk...

Keresés a blogban

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi